top of page

Escollim i ens apropem a aquelles memòries que poden tenir repercussió en el pensament social actual pel significat de la seva lluita, proporcionant nous símbols de referència, així com la possible configuració d’identitats i d’ideologies alternatives que ens ajudin a combatre el sistema. 

Interessades en difondre la cultura, busquem crear formats alternatius de divulgació de la història que, sense perdre la rigorositat, siguin més atractius i arribin a un sector més ampli de la població.

EN  MEDIO

Les Dones del 36

Volem retre homenatge a les vides de Les Dones del 36, apropant-nos al record d'elles pel significat dels principis de la seva lluita i amb la intenció de crear nous símbols i referents en l’esfera pública.

Conxa pérez 
ateneu de Fabricació
març - abril 2021

En aquesta segona edició, ens centrem en la vida de la Conxa Pérez i el seu paper com a lluitadora antifeixista, i anarquista. Habitant del barri de les Corts, qui va lluitar tota una vida a favor de la justícia social i pels drets i llibertats de les persones.

Creiem necessari recuperar i donar visibilitat a un col·lectiu que està doblement ignorat per la historiografia oficial: les dones víctimes i represaliades pel franquisme. Entenem la reconstrucció d’una història col·lectiva, que incorpori la pluralitat de vivències presents en la societat com una eina necessària per a garantir una democràcia plena, així com un element essencial per a la possible configuració de diferents identitats i ideologies.


 

manola rodríguez
ART JOVE BOCA NORD
abril - juny 2018

Aquest projecte es centra en investigar de diferents formes la relació del cos, l’espai, del record i la vivència personal i col·lectiva de l’urbà.

 

Per això ens centrem en un personatge de referència del barri, que ens permet de forma transversal treballar conceptes tals com la memòria històrica i col·lectiva, la corporeïtat com a forma de recerca, el feminisme o les estètiques urbanes contemporànies, tot això des d’un llenguatge artístic multidisciplinari. Manola Rodríguez Lázaro ens ha servit d'inspiració per la seva lluita feminista, antifeixista, sindicalista i comunista.

bottom of page